Zagrijavanje za večernji izlazak ovaj zadnji petak u mjesecu dogodilo se u Jurišićevoj 25 gdje smo u dobroj i opuštenoj atmosferi održali treću panel diskusiju i to ovaj put na temu „Važnost kreativnosti i kretanja u motivaciji za obrazovanje“. Panelisti sve same zvijezde u području kretanja i kreativnosti: Željko Vukobratović, profesor psihologije, stručnjak i zagovaratelj implementaciju što više kretalačko-kreativnih aktivnosti u obrazovnim ustanovama; dr.sc. Marko Ban, znanstvenik koji je motivaciju za kontinuirano obrazovanje crpio i još uvijek crpi upravo iz kreativnih i sportskih aktivnosti kojima se uvijek bavio (i za koje je iznimno talentiran) te Vita Kotnik, studentica iz Slovenije koja je u Hrvatskoj u sklopu Erasums razmijene, a koja je zahvaljujući svojem sportskom duhu nakon završene srednje strukovne škole za hortikulturnog tehničara, nastavila svoje obrazovanje na Prehrambenom fakultetu te dobro društvo i veselje u Zagrebu pronašla na frizbi treninzima. U publici mladi ljudi različitih profila koje okuplja ljubav prema kretanju, fair-play-u, timskom radu ili kraće rečeno ulitmate frizbiju i koji su odlučili svoj doprinos dati i kroz sudjelovanje u aktivnostima projekta „Prostor“.

Uz paneliste čije priče su bile nadasve zanimljive i inspirativne publika se kao i uvijek aktivno uključila svojim komentarima i iskustvima. Susret je završen uz mnogo smijeha, pozitivne energije uz zaključak kako kreativnost i kretanje svemu što radimo daju smisao, lakoću i radost.

Projekt „Prostor“ sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Udruga Suncokret-OLJIN projekt provodi u partnerstvu sa Elektrostrojarskom obrtničkom školom, Srednjom školom Glina, Školom primijenjene umjetnosti i dizajna te udrugom Ardura.