Projekt “Prostor”

Udruga Suncokret-OLJIN u partnerstvu sa udrugom Ardura, Elektrostrojarskom obrtničkom školom, Srednjom školom Glina i Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb u svibnju 2018. počela je s provedbom projekta „Prostor“, UP.02.1.1.04.0077.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 455.794,79 kn te će kroz 15 mjeseci obuhvatiti 425 učenika srednjih strukovnih škola u Glini, Šibeniku i Zagrebu te 100 osoba koje rade s mladima (školsko osoblje, poslodavci, volonteri).

Osnovni ciljevi projekta su:

  • Prevencija socijalne isključenosti kroz razvoj socijalnih vještina i kompetencija posebno ranjivih skupina srednjoškolaca
  • Povećanje senzibilnosti i edukacija školskog osoblja, poslodavaca i volontera za poticanje socijalne uključenosti i konkurentnosti na tržištu rada posebno ranjivih skupina srednjoškolaca

Navedeni ciljevi ostvarit će se kroz aktivnosti za učenike kao što su interaktivne radionice, grupni rad, kampovi u prirodi, pomoć u učenju te aktivnosti za osobe koje rade s mladima poput edukativnih radionica, okruglih stolova i panel diskusija.

Za više informacija o projektu obratite nam se putem maila suncokret.oljin@gmail.com

 

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr