U četvrtak 13.12.2018. održali smo prvu panel diskusiju u okviru projekta „Prostor“ s temom „Kako međusobno komuniciramo?“. Vrlo aktualnoj temi pristupilo se kroz predstavljanje vlastitog iskustva tri relevantna panelista koji rade s mladima: profesorica etike Ana Presečki, volonter Luka Stanić i poslodavac Zvonimir Pletiš. U vrlo živu diskusiju o izazovima komunikacije između mladih i onih koji s njima rade aktivno su se uključili svi prisutni, prije svega učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, ali i psiholozi, školsko osoblje i poslodavci.

Panel diskusija rezultirala je donošenjem zajedničkih zaključka o sastojcima potrebnim za dobru komunikaciju učenika i školskog osoblja/poslodavaca/volontera: fleksibilnost, usmjerenost na cilj, preuzimanje odgovornosti za svoj dio u komunikaciji, jasno definiranje granica i svjesnost da uvijek komuniciramo sa osobom, a ne samo s ulogom koju ona predstavlja.

Već se veselimo slijedećoj panel diskusiji!

Projekt „Prostor“ sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a udruga Suncokret-OLJIN provodi ga u partnerstvu sa Elektrostrojarskom obrtničkom školom, Školom primijenjene umjetnosti i dizajna, Srednjom školom Glina i udrugom Ardura.