Jučer, 29.5.2019. u prostorijama naše udruge u okviru projekta “Prostor” održani su panel diskusija “Nemoguće je moguće” i edukativna radionica “Vještina upravljanja sobom u cilju osnaživanja za kvalitetniji rad s mladima”.

Panelistice Iva Šušak i Severina Lajtman svojim životnim pričama s fokusom na proces školoavanja inspirirale su i potaknule publiku na brojne komentare, otvaranja tema i problemtike predrasuda, deinstitucionalizacije, nedostatak pripreme, informiranosti kako stručnog kadra tako i društva općenito.

Nakon panel diskusije razgaljeni stručnjaci u radu s mladima i volonteri aktivno su sudjelovali i u diskusiji na edukativnoj radionici čiji je zaključak bio kako niti jedno iskustvo ne smije biti konačno jer prestajemo rasti kada prestanemo postavljati pitanja te da je sve moguće ako si dozvolimo da je moguće – jedina osoba koja je altruistična je ona koja je okrenuta samoj sebi.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Udruga Suncokret-OLJIN projekt “Prostor” provodi u partnerstvu s udrugom Ardura, Školom primijenjene umjetnosti i dizajna, Elekrostrojarskom obrtničkom školom i Srednjom školom Glina.