U četvrtak, 6.lipnja.2019. u prostorijama udruge Suncokret-OLJIN, održao se okrugli stol za poslodavce, školsko osoblje, učenike i volontere u okviru projekta “Prostor” na temu “Škola za 21.stoljeće– uloga pojedinca u promjeni koju želimo za sebe i svoju djecu”

Uoči početka dugo najavljivane reforme školstva i visoke stope nezaposlenosti koja je rezultat siutacije u našem školstvu, razgovarali smo s okupljenim sudionicima o školi kakva bi ona ustvari trebala biti i što možemo svi učiniti za poboljšanje uvjeta zapošljavanja mladih.

U zanimljivoj diskusiji iznosila su se osobna iskustva i nezadovoljstvo nastalom situacijom.

Podjednako i stručnjaci i naši mladi, naši volonteri traže promjene, inovativnost u predavanjima, zanimljive, motivirane i nadasve kreativne predavače.

Zaključak skupa je da ne čekamo čuda i promjene izvana i od drugih, već da svatko od nas koji radimo s mladima napravimo pomake unutar svojih sredina i doprinesemo toliko očekivanoj promjeni za budućnost školstva.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Udruga Sucnokret-OLJIN projekt provodi u partnerstvu sa udrugom Ardura, Srednjom školom Glina, Elektrostrojarskom obrtničkom školom i Školom primijenjene umjetnosti i dizajna.